ما در لیت التراسونیک اماده انجام جوشکاری پلاستیک توسط التراسونیک برای شما هستیم.
جوش پلاستیک توسط پیوند مولکولی ایجاد شده بین دو قطعه پلاستیکی صورت میگیرد که با روش های زیادی این کار انجام میگیرد.
جوشکاری پلاستیک در انواع بسیار متنوعی میباشد که بسته به جنس قطعاتی که قرار است به هم جوش بخورند متفاوت است.
در دنیای صنعت با انواع پلاستیک ها و پلیمر ها در ارتباط هستیم که هر کدام ویژگی منحصر به فردی دارند و برای مصارفی خاص مورد استفاده قرار می گیرند. اما زمانی که نیاز به پیوند قطعات پلاستیکی و یا جوشکاری آن ها داریم شرایط کمی متفاوت است. با هم به بررسی چند مورد از آن ها می پردازیم.
با لیت التراسونیک همراه باشید تا اطلاعات لازم در زمینه جوش پلاستیک را بدست آورید.
فهرست موضوعات
انواع تکنیکهای جوش پلاستیک
جهت جوشکاری پلاستیک باید بتوانیم فرآیندی را بسازیم که بتوان بین دو قطعه پلاستیک یک پیوند مولکولی ایجاد کنیم.
جهت جوشکاری اولین اقدامی که باید انجام دهیم این است که دو قطعه پلیمری را به هم فشار دهیم. پس از آن باید ناحیه اتصالی را گرم کنیم و در آخر باید محل جوش خنک شود تا دو قطعه متصل شده به هم ثابت شوند. پیوند مولکولی ایجاد شده بین دو قطعه پلاستیک توسط گرم شدن پلاستیک با ذوب ترکیب پلیمری صورت میگیرد. بنابراین توسط این روش میتوان قطعاتی که از جنس ترموپلاست هست را به همدیگر متصل کرد.
به صورت کلی تفاوت روش های جوش زدن پلاستیک مربوط به مرحله ایجاد کردن گرما و نرم کردن محل اتصال بین دو قطعه است. با توجه به جنس قطعات پلاستیکی و یا شکل محل جوش، نوع جوشکاری نیز متفاوت است.
جوشکاری اصطکاکی یا لرزشی
با توجه به نام این روش ، متوجه شیوه ایجاد گرما می شوید. در صنعت جوش پلاستیک با روش لرزشی یا اصطکاکی، حرکت نسبی دو قطعه نیروی جانبی ایجاد کرده و گرمای حاصل با ذوب محل اتصال، دو بخش جدای پلاستیک را به هم وصل میکند.
جوشکاری اصطکاکی و لرزشی در صنعت خودرو و هواپیما سازی کاربرد دارد
ویژگیهای جوش پلاستیک اصطکاکی
- سرعت خوب همراه با کیفیت بالای اتصال
- اتصال تمیز در سطح دو قطعه
معایب
- محدودیت در شکل قطعه
جوش پلاستیک التراسونیک
در این تکنیک جوش پلاستیک با دستگاه التراسونیک توسط ارتعاشات و فرکانس ها اتصال صورت میگیرد. در حقیقت این نوع جوش مانند روش اصطکاکی میباشد و فقط تفاوت آن در این است که در روش جوش پلاستیک التراسونیک حدودا 130 تا 150 برابر مالش دو قطعه روی هم در روش لرزشی میباشد. در روش آلتراسونیک توسط پیزوالکتریک ها فرکانس ها به هورن فرستاده میشود و سپس دو قطعه به هم جوش میخورند. شما میتوانید جهت اطلاعات بیشتر درباره دستگاه اولتراسونیک به مقاله التراسونیک چیست؟ مراجعه کنید.
در روش آلتراسونیک توسط پیزو التراسونیک فرکانس ها به هورن فرستاده میشود و سپس دو قطعه به هم جوش میخورند.سرعت جوش بسیار بالا-کیفیت اتصال عالی-اتصال بسیار تمیز و محکم-اتصال همه نوع پلیمر به یکدیگر بدون محدودیت
برتری جوش پلاستیک التراسونیک
- سرعت جوش بسیار بالا
- کیفیت اتصال عالی
- اتصال بسیار تمیز و محکم
- قابل تکرار
- اتصال همه نوع پلیمر به یکدیگر بدون محدودیت
در جدول زیر انواع متریال های قابل جوشکاری توسط دستگاه اولتراسونیک را به نمایش گذاشته ایم:
جوش پلاستیک هوای گرم
در جوش پلاستیک به روش هوای گرم اینگونه میباشد که توسط یک تفنگ حرارتی، گرمای لازم جهت ذوب ناحیه اتصال، ایجاد میشود. این تفنگ توسط یک گاز داغ و میله پلاستیکی قطعات را نرم میکند. باید به این نکته نیز توجه کرد که جنس قطعات باید یکسان و یا بسیار مشابه هم دیگر باشند. البته خیلی مواقع شاهد جوش PVC به اکریلیک بوده ایم و باید گفت که این نوع جوش استثناء میباشد.
این تکنیک در صنایع متوسط و کوچک مانند اتصالات لوله کشی ، مبدل های حرارتی ، مخزنهای آب و مواد شیمیایی کاربرد دارد.
جوش پلاستیک توسط حلال
روش جوش پلاستیک توسط حلال یا حل کننده به طور موقت ترکیب پلیمر را در ناحیه اتصال دو قطعه نرم میکند. در این موقع زنجیره های پلیمری به کمک حلال در یکدیگر حل و ترکیب میشوند و با گذر زمان موقعی که حلال تبخیر میشود در کنار هم ثابت میشوند.
اتصال لولههای PVC یا ABS در موارد زیادی کاربرد دارد از جمله:
- لوله کشی خانگی
- کشتی و خودرو
برای جوش پلی استایرن کریستالی با این تکنیک انجام میشود.
معمولا حلالهای پرکاربرد در این نوع جوشکاری دی کلرومتان یا تتراهیدروفوران هستند.
استفاده از لیزر در جوش پلاستیک
در شیوه جوش پلاستیک توسط لیزر دو محل مورد نظر جهت جوش در کنار یکدیگر و به صورت تحت فشار قرار میگیرند و در آخر توسط پرتو لیزر با قدرت نسبتا زیاد و کنترل شده در امتداد خط و محل اتصال تابیده میشود. در این روش لازم است که حتما پرتو لیزر از یک قطعه عبور کند و سطح دیگر این پرتو تولید شده را جذب کند. توسط لیزر ایجاد شده گرمای لازم ایجاد میشود و سطح مورد نظر خود به هم متصل میشود.
در این روش جوشکاری پلاستیک از لیزرهای دیود نیمه هادی در محدوده طول موج و توان متناسب با جنس پلاستیک استفاده میشود. برخی از مواد قابل پیوند شامل پلی پروپیلن، پلی کربنات، اکریلیک، نایلون و ABS هستند.
مزایای جوش پلاستیک با لیزر
- تمیزی بیشتر نسبت به سایر روشها
- بدون وجود مایع یا بخار برای تاثیر بر روی سطح
- بدون مواد مصرفی یعنی همان لوله پلاستیکی پرکننده
- توان عملیاتی بالاتر
- قابلیت کاربرد در هندسه چالش برانگیز
- سطح بالای کنترل فرآیند
- کارآمد در جوش پلاستیکهای شفاف
بهترین روش جوش پلاستیک کدام است؟
در بین روش هایی که ذکر شد، هر کدام از روش ها معایب و مزایایی دارند. اما به طور کلی می توان گفت اگر قطعه شما بسیار ریز و ظریف است و نیاز به جوش در ابعاد کوچک دارید، بهترین روش لیزر است اما بالطع هزینه این روش نیز زیاد است. اما اگر نیاز به یک روش تولید به صرفه از نظر زمان و هزینه دارید، بهترین روش التراسونیک است. این روش مزایای بی شماری در خط تولید دارد که هم از نظر هزینه نیروی انسانی، هم از نظر هزینه نگهداری و زمان تولید، روشی بسیار به صرفه است.
در صورت وجود هرگونه سوال در مورد جوش التراسونیک پلاستیک، با کارشناسان پلاس لیت در تماس باشید.
جوش پلاستیک در اصفهان، تهران و تبریز
همانطور که ذکر شد پلاستیک ها در مدل های متفاوتی موجود میباشند و هرکدام از آن مدل ها در روش های مختلفی جوش و به هم متصل داده میشوند.
جوشکاری پلاستیک توسط دستگاه التراسونیک بهترین روش میباشد چرا که به صورت دقیق و تمیز کار را انجام میدهد. به خاطر قیمت نسبتا بالا و نیاز به فضای زیاد جهت استفاده از این دستگاه، هر شخص یا شرکتی توان خرید آن را ندارد برای همین باید با شرکت هایی صحبت کرد که آماده انجام هرگونه خدمات التراسونیک برای شما باشند.
شرکت لیت آلتراسونیک با داشتن مجموعه ای از دستگاه های التراسونیک نیز آماده انجام خدمات التراسونیک به شما میباشد.
مقاله های مرتبط
جوش پارچه
جوش فیلتر خودرو و بگ فیلتر
جوشکاری پلی اتیلن سبک و سنگین
آلتراسونیک چیست